Saturday, August 31, 2013

Bröllopsask

En god vän till mig skulle gifta sig och jag ville ge något personligt. Min svägerska som har allt man kan tänka sig inom scrapbooking och pyssel hjälpte mig med lådan, bokstäverna och pappersspetsen runt lådan. Hon gav mig även en kort lektion i hur man använder aluminiumtejp. Jag åkte sedan till Biltema och köpte en fet rulle tejp, sedan var det bara att sätta igång. 


Först mättes det och klistrades fast bokstäver, hjärtat, spetsen etc. Den lilla muttern nere i hörnet är gjord av fimolera för övrigt. Jag försökte för länge sedan att göra lite steampunk-inspirerade saker i lera, men de blev inte kantiga nog, däremot fungerar det jättebra att ha under tejpen.


När allt var på plats var det bara att tejpa och försiktigt trycka ned tejpen så den formade sig efter alla upphöjnader. 


När allt är tejpat och på plats så duttar man ut akrylfärg, jag valde bara svart men att blanda med brunt blir också snyggt, då får man lite mer rostig finish. Efter att färgen var utduttad torkade jag av med en torr trasa så att färgen försvann från förhöjningarna, men blev kvar i fördjupningarna.

  
Sakerna i hörnen är också gjorda i fimolera.1 comment: